Meme ile İlgili Merak Ettikleriniz

Tübüler meme nedir? Tedavisi nasıl yapılır?

19 Ocak 2021
tübüler meme

Halk arasında “Keçi Memesi” olarak da bilinen tübüler / tüberoz meme deformitesi bir gelişim bozukluğudur. Deformite hastanın ergenliğe girmesi ve memelerinin oluşumu ile birlikte ortaya çıkar.

Tübüler meme deformitesi; meme tabanının dar olması, meme hacminin genellikle yetersiz olması ve meme dokusunun meme başı ve areola (meme başı etrafındaki renkli yuvarlak kısım) altından fıtıklaşması durumudur. Görüntü olarak memelerin arasındaki mesafe fazladır, memeler sarkıktır ve göğüs duvarında iki ayrı çıkıntı gibi görünür.

Tüberöz meme deformitesi plastik cerrahlar tarafından rahatlıkla tanı konabilen hastalıklardan biridir. Deformite yaşayan çoğu hasta bu durumun farkında olmadan, memelerinin küçük ve sarkık olması ya da memelerinin arasının çok ayrık olması şikayetleri ile doktora başvurur. Hastanın ve memelerin durumuna göre tedavi şekli belirlenir.

Tübüler meme (keçi memesi) plastik cerrahlarca tedavi edilir

Bu rahatsızlık plastik cerrahlar tarafından tedavi edilir. Tübüler meme deformitesinin ameliyat dışında herhangi bir tedavisi yoktur. Ameliyat için hastanın gelişimini tamamlamış olması beklenir ve özel durumlar dışında 18 yaşından önce yapılmaz. Ameliyat meme başı etrafından yapılan bir kesi ile gerçekleştirilir, meme dokusu şekillendirilir, meme tabanı genişletilir, areola daraltılır, sıklıkla silikon bir protez ile meme hacmi büyütülür. Ameliyatın nasıl yapılacağı, protez kullanılıp kullanılmayacağı detaylı bir muayene ve tetkiklerin ardından plastik cerrahlar tarafından belirlenir. Deformite ileri derecede ise ikinci bir ameliyat gerekebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir...